-
Čas přípravy20 minut
-
Doba vaření1 hodina
-
Porce10
-
Celkový čas1hod20min
Na Velikonoce určitě nesmí chybět pomlázka, barvení vajec a plno dobrých jídel. U nás vždy připravujeme beránka nebo zajíčka.
Velikonoční zajíček (šlehačkový) s kousky čokolády. Těsto je připravené během chvilky a díky šlehačce je zajíček vláčný.
Suroviny – Velikonoční zajíček (šlehačkový)
- Polohrubá mouka – 250 g
- Cukr moučka – 100 g
- Kypřící prášek – 1 lžíce
- Smetana ke šlehání 33% – 200 ml
- Hořká čokoláda – 20 g
- Vejce – 2 ks
- Máslo – na vymazání formy
- Hrubá mouka – na vysypání formy
Postup přípravy – Zajíček
- Ve větší míse našleháme žloutky s cukry, poté přidáme smetanu ke šlehání a promícháme.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva, vyšleháme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta. Přidáme nahrubo nastrouhanou čokoládu a důkladně promícháme.
- Připravíme si formu na velikonočního zajíce, vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
- Do vysypané formy vlijeme těsto a pečeme ve vyhřáté troubě na 175°cca 1 hodinu.
- Správně upečeného zajíčka poznáme tak, že když zapíchneme špejli, tak zůstane čistá a suchá.
- Velikonočního zajíčka necháme mírně zchladnout, vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme čokoládovou polevou.
Chutnal Vám šlehačkový zajíček? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Velikonoční zajíček (šlehačkový)
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Leave a Review